Log Strona Główna Artykuły Galeria Szukaj na stronie Kontakt Znajdź na mapie Tłumacz 28 Lipiec 2017
2017
http://www.kreatif.eu/wp-content/uploads/2014/08/Logo_Windsor_2013.jpg

 IX Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"

rywalizacja konkursowa odbędzie się w dniach 02-03 czerwca 2017 roku

w położonym nad Zalewem Zegrzyńskim

Hotelu Windsor **** w Jachrance

Patronat honorowy nad Konkursem objął

Henryk Kowalczyk - Minister-Członek Rady Ministrów, Przewodniczący Komitetu Stałego Rady Ministrów

oraz

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pan Krzysztof Jurgie

 

Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord****.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Współpraca Transgourmet z OSSKiC

http://newsgastro.pl/wp-content/uploads/2015/07/images/stories/000_Dorota/F_KSK/logo_ksk_male.jpg

http://www.wstijo.edu.pl/images/imgnews/logo-wstijo-www.png

Konkurs skierowany jest do dwuosobowych ekip kucharzy profesjonalnych oraz uczniów szkół gastronomicznych.

Celem konkursu kulinarnego jest:

  -  Propagowanie polskiej sztuki kulinarnej

  -  Łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością

  -  Promowanie producentów polskiej żywności

Zwycięzcy Konkursu - w kategorii profesjonaliści - otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Odprawa drużyn zakwalifikowanych do Konkursu odbędzie się w dniu 02 czerwca 2017 roku.

Rywalizacja konkursowa odbędzie się w dniu 03 czerwca 2017 roku .

Rozgrywana będzie w dwóch kategoriach:

  -  KUCHARZE  PROFESJONALNI

  -  UCZNIOWIE  SZKÓŁ  GASTRONOMICZNYCH

Produkty  obowiązkowe  do  użycia  w  rywalizacji  konkursowej

PRZEKĄSKA

(6 porcji)

DANIE GŁÓWNE

(6 porcji)

- Filet z suma (ze skórą)

- Amarantus ekspandowany

- Cykoria

- Biodrówka jagnięca (bez kości)

- Mąka orkiszowa (odmiana Oberkulmer Rotkorn)

- Kiszona czerwona kapusta

Organizator Konkursu (po wcześniejszym zgłoszeniu przez uczestników Konkursu listy zapotrzebowania produktów, nie później niż do dnia 29 maja 2017 roku) zabezpieczy produkty obowiązkowe tj.:

   - Filet z suma (ze skórą) - Firma Menos - ok. 600 g
   - Amarantus ekspandowany - ok.   50 g
   - Cykoria - ok. 200 g
   - Biodrówka jagnięca (bez kości) - Firma Janex - ok. 750 g
   - Mąka orkiszowa (odmiana Oberkulmer Rotkorn) - ok. 200 g
   - Kiszona czerwona kapusta - ok. 500 g
 

Powyższe produkty będą do pobrania po odprawie - 02 czerwca 2017 r. - celem przygotowania do Konkursu.

Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie (przywozi ze sobą)

 
 

Zgłoszenia Konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 19 maja 2017 roku na adres: szczygielski.piotr@interia.pl  i/lub  s.birek@hotellord.com.pl

W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres:  szczygielski.piotr@interia.pl  i/lub  s.birek@hotellord.com.pl

Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Konkursu zostaną podane do publicznej wiadomości do dnia 23 maja 2017 roku.

Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia udziału w Konkursie do dnia 25 maja 2017 roku, brak potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpieniem konkretnej ekipy, ekipą rezerwową.

Dokumenty do pobrania

Regulamin  Konkursu

Arkusz  zgłoszeniowy  do  Konkursu

 
   
News
OFERTA
New Page 1
Gastromaniak dnia 15 styczeń 2015 23:53:17 · Drukuj

Załóż : Własne Darmowe Forum | Własną Stronę Internetową | Zgłoś nadużycie